Bureau NVT, waar het allemaal begon

Vandaag exact een jaar geleden liepen Bianca Versteeg en Petra Roël elkaar weer tegen het lijf tijdens een bijeenkomst op Curaçao. We raakten aan de praat over de grote behoefte aan praktische ondersteuning op het gebied van taalonderwijs Nederlands als Vreemde Taal. Diezelfde avond spraken we af aan de handelskade op Curaçao om eens inhoudelijk rustig door te praten. Onder het genot van een Amstel Bright, Cubaanse bananensoep en een Caribische zonsondergang, werd het idee van Bureau NVT geboren. Als we toch eens samen praktische ondersteuning zouden kunnen bieden aan op het gebied van taalonderwijs, materiaal voor NVT en toetsing….

Veel overleggen via Skype in verschillende tijdzones op de meest onmogelijke tijdstippen volgden (Petra woonde nog op Saba, Bianca in Nederland en we werkten beiden fulltime) leidden uiteindelijk tot de opstart van Bureau NVT in augustus 2019!

Nu, een jaar na dat startoverleg, een half jaar na de oprichting van Bureau NVT, kijken we terug op een geweldig begin. We hebben zo’n 30 didactische trainingen en coachingssessies gegeven aan docenten en docententeams van Saba tot Venlo, van Sint-Eustatius tot Nijmegen, van Barbados tot Ostbelgien.

Onze trainingen worden zonder uitzondering beschreven als zeer zinvol, praktisch en direct toepasbaar. Binnenkort zijn onze evaluaties in te zien op deze website.

Verder werken we aan communicatief lesmateriaal voor NVT primair onderwijs, lesmateriaal voor de aansluiting tussen voortgezet en vervolgonderwijs en aan een takenbank met toetsmateriaal gebaseerd op het ERK. We zijn ontzettend blij dat we van onze passie ons werk kunnen maken en willen iedereen bedanken voor de steun in deze startfase.

Neem gerust contact met ons op als u Bureau NVT wilt inhuren voor ondersteuning van uw taalonderwijs. Wij denken graag met u mee over de meest effectieve begeleiding. Binnenkort vindt u op onze Social Media een behoefteonderzoek om te kijken hoe we nog beter kunnen aansluiten bij de behoefte in het NVT-veld.