Opleiding en nascholing

“De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar verklaart. De betere leraar toont aan. De ware leraar inspireert.”

(William Arthur Ward)

Natuurlijk wilt u dat uw leerlingen zich optimaal ontwikkelen. Dat ze hun Nederlands kunnen gebruiken in hun vervolgopleiding, tijdens hun stage of hun vakantie. Maar hoe deelt u de lessen zo efficiënt mogelijk in? Hoe krijgt u de leerlingen aan het spreken? En hoe begeleidt u iedere leerling op zijn of haar niveau? Een goede leraar stelt vragen en blijft zich ontwikkelen. U weet als geen ander hoe belangrijk die rol is, aangezien uw leerlingen vooral op school of tijdens uw les in contact komen met de Nederlandse taal en cultuur.

Bureau NVT helpt u via de NVT-academie graag verder in uw ontwikkeling als leraar Nederlands als Vreemde Taal. U leert bewuste keuzes te maken in het aanbod aan materialen en werkvormen. We helpen u onderwijsstrategieën te gebruiken waardoor u uw leerlingen nog beter kunt ondersteunen. Onze trainingen zijn geschikt voor beginnende en meer ervaren leraren NVT.

Omdat NVT-leraren overal ter wereld wonen, geven wij ook websessies en online-trainingen over Nederlands als Vreemde Taal. Heeft u een vraag op dit gebied, stuur ons dan een bericht. Samen met u bespreken we dan het aanbod wat het best bij uw situatie past.

Bureau NVT workshops en trainingen

Wilt u een workshop voor het hele docententeam? Organiseert u een regionale bijscholing? De experts van Bureau NVT hebben veel ervaring als lesgever én als lerarenopleider. In onze workshops combineren we theoretische achtergrond met veel praktische voorbeelden, die aansluiten bij de behoefte van uw leraren. U kunt kiezen uit diverse thema’s op het gebied van NVT-didactiek, taalverwerving en de plaats van NVT in de school. De duur en het thema kunt u bepalen in overleg met Bureau NVT.