Speel mee met John en Joonie

De TaalunieECE Statia en Bureau NVT hebben ‘Speel mee met John en Joonie’ ontwikkeld om Caribische kleuters op leuke, speelse manier kennis te laten maken met het Nederlands. Daarbij komen TPR-activiteiten, spelletjes, muziek en bewegen, liedjes en versjes en knutselactiviteiten aan bod. De eerste 10 thema’s zijn volledig beschikbaar. De illustraties, liedjes, spelletjes en flashcards van de andere thema’s kunt u ook al op de website vinden. 

Vanwege de Corona-crisis is ‘Speel mee met John & Joonie’ momenteel voor iedereen gratis en online beschikbaar. U kunt het materiaal gebruiken voor korte activiteiten met kleuters: 

  • Videolessen rond een van de praatplaten
  • Spelletjes met de flashcards
  • Voorlezen van het verhaal bij de praatplaat
  • Liedjes van de verschillende thema’s zingen
  • Online spelletjes doen

John en Joonie zitten in de kleuterklas. Ze wonen op een Caribisch eiland. Op een dag ontdekken ze een leguaan in de klas. Hij heet Igie. Samen met de kinderen beleeft hij avonturen en leert hij Nederlands. In de thema’s komen alledaagse situaties aan bod. 

Door te werken met John en Joonie breiden de kinderen hun basiswoordenschat uit met behulp van verhaaltjes, TPR-activiteiten, spelletjes en liedjes. 

Het materiaal is gratis en online beschikbaar via deze link:

Speel mee met John & Joonie