Speel mee met John & Joonie

NVT-materiaal voor kleuters in het Caribisch gebied

Bureau NVT ontwikkelt, in opdracht van de Nederlandse Taalunie en in samenwerking met ECE Sint Eustatius en de NVT-werkgroep, lesmateriaal voor de kleutergroepen op Sint Eustatius, Saba, Sint Maarten, Bonaire, Curaçao en Aruba. Het materiaal gaat uit van de meertalige situatie op de eilanden en van het feit dat het Nederlands voor de meeste kinderen een Vreemde Taal is. Bij het maken van de illustraties en de gekozen woordenschat is ook uitgegaan van de lokale situatie. Inmiddels heeft Bianca aan zo’n 250 kleuterleerkrachten trainingen gegeven om sterk NVT-onderwijs aan kleuters aan te bieden. Deze trainingen maakten deel uit van het implementatietraject dat door de Taalunie aan de geïnteresseerde scholen en leerkrachten wordt aangeboden.

Bent u geïnteresseerd in trainingen Nederlands als Vreemde Taal op uw school? Bekijk dan ons huidige aanbod of contacteer ons voor een training op maat voor ùw team.

Het materiaal van ‘Speel mee met John en Joonie is vanwege de corona-crisis momenteel alvast gratis en online beschikbaar. U kunt het materiaal gebruiken voor korte activiteiten met kleuters: 

  • Videolessen rond een van de praatplaten
  • Spelletjes met de flashcards
  • Voorlezen van het verhaal bij de praatplaat
  • Liedjes van de verschillende thema’s zingen
  • Online spelletjes doen

De werkbladen zijn zowel makkelijk te gebruiken in de klas als tijdens online lessen.

U mag dit materiaal gebruiken en bewerken voor uw eigen lessen.

Indien u het lesmateriaal deelt, dient u de naam van het project en ontwikkelaars te vermelden.

U mag dit werk niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Illustraties: ©️ www.tekenteam.nl . Alle rechten voorbehouden