Spreek je buurtaal (INTERREG V)

Bureau NVT heeft in 2020 in het kader van het project Spreek je buurtaal / Sprich deine Nachbarsprache lesmateriaal voor Nederlands en Duits als buurtaal ontwikkeld. Het project waarbij basisscholen in de grensregio elkaar taal leren, won de Grenslandprijs 2020. Bureau NVT ontwikkelde het lesmateriaal en gaf trainingen aan de leraren.

Spreek je buurtaal is een project waarbij basisscholen in de grensregio elkaars taal en cultuur leren kennen. In totaal 33 scholen in de Achterhoek, Twente, Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen geven de komende jaren lessen in hun buurtaal. Daarbij gaan de scholen onder andere partnerschappen aan met scholen aan de andere kant van de grens. Op die manier leren ze op een doeltreffende en leuke manier elkaars taal en cultuur. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Europees subsidieprogramma INTERREG V A.

We maakten leerlijnen op maat en een portfolio. Daarnaast ontwikkelden we online en offline werkvormen, een handleiding, praatplaten en woordkaarten.

Voor dit project werkten we samen met Richard Bijloo van Tekenteam die de praatplaten heeft getekend en Derk Sassen van DNL Taalservice die zorgde voor de Duitse vertaling.

Hieronder kunt u gratis* het materiaal downloaden voor uw lessen Nederlands en Duits als Vreemde Taal.

U mag dit materiaal gebruiken en bewerken voor uw eigen lessen.

Indien u het lesmateriaal deelt, dient u de naam van het project en ontwikkelaars te vermelden.

U mag dit werk niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Praatplaten: ©️ www.tekenteam.nl . Alle rechten voorbehouden