Wat doen wij?

Bureau NVT wil werken als link tussen taalbeleid en taalpraktijk als het gaat om het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal. Dit betekent dat wij helpen bij de vertaling van theorie naar lespraktijk, in grotere maar ook kleine projecten. Kortom, Bureau NVT werkt graag mee aan alles wat het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal beter maakt. In het filmpje hieronder ziet u wie wij zijn en hoe wij te werk gaan.

Bent u betrokken bij het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal en heeft u behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op om te zien waarmee wij u van dienst kunnen zijn! 

Waarom is Bureau NVT opgericht?

Het idee voor Bureau NVT is in 2019 op de Handelskade van Curaçao geboren. Het is opgericht door Bianca Versteeg en Petra Roël, beiden gedreven en ervaren NVT-professionals. Zij hebben allebei jarenlange ervaring als leraar NVT, lerarenopleider en materiaal- en toetsontwikkelaar. Het starten van Bureau NVT was voor hen een logische stap omdat zij willen bieden praktische begeleiding aan scholen en leraren bij de ontwikkeling van sterk NVT-onderwijs. 

Waarom kiezen voor Bureau NVT? 

Bureau NVT spreekt altijd vooraf met u af welke doelen u wilt behalen en zorgt voor direct bruikbaar resultaat in de lespraktijk. Onze experts zijn ervaren in het geven van heldere, stapsgewijze begeleiding die is toegesneden op individuele behoeftes. Zij beschikken over een groot wereldwijd netwerk en kunnen indien nodig snel samenwerken met andere partijen. Kiezen voor Bureau NVT betekent kiezen voor doelgerichtheid en maatwerk.

Visie op NVT-onderwijs

Taalverwerving vindt plaats als goed opgeleide NVT-leraren met passend lesmateriaal op het juiste taalniveau op een activerende en motiverende manier met hun leerlingen werken. Deze aanpak leidt tot goed NVT-onderwijs en sterke NVT-sprekers. 

Missie

Bureau NVT is een onderwijsbureau dat de schakel vormt tussen taalbeleid en taalpraktijk op het gebied van het leren en onderwijzen van het Nederlands als Vreemde Taal. Dit doen wij door onderwijsinstellingen en leraren buiten het Nederlandse taalgebied te helpen met de praktische uitvoering van wensen en eisen geformuleerd in taalbeleid en schoolcurriculum. 

In onze agenda vindt u een overzicht van onze geplande activiteiten.

Om een goede samenwerking te kunnen garanderen, vragen wij u akkoord te gaan met onze voorwaarden en reglementen: