De Lingobingobox 

De Lingobingobox is een communicatief taalspel dat gespeeld kan worden in groepjes van 6. Bureau NVT geeft het in eigen beheer uit en het wordt inmiddels gespeeld door veel taalleerders in Nederland en België, maar ook in Portugal, Duitsland, Frankrijk, Indonesië. En niet te vergeten op Curaçao, Saba, Aruba, Bonaire en Sint Maarten! We zijn heel blij om te horen dat zoveel taalleerders plezier beleven aan het leren van Nederlands (of Duits, Frans, Spaans, Engels of Chinees) met de Lingobingobox. Dat is namelijk precies de reden dat we het hebben ontwikkeld. We zijn altijd blij als we foto’s, filmpjes en reacties van tevreden docenten ontvangen. 

Waarom de Lingobingobox?

De foto’s hierboven spreken voor zich. Docenten zien leerders die eindelijk durven te praten, vol plezier bezig zijn met het leren van de taal, niet willen stoppen met de les, vragen om het spel nog een keer te spelen en alleen maar lachen met elkaar. Wij geloven dat taal leren vooral kan plaatsvinden in ontspannenheid en daarvoor zorgt het spelen van een spel. Omdat de Lingobingobox ook nog goed doordacht is en precies dat bevat wat leerders op een bepaald niveau nodig hebben, ben je heel gericht aan het oefenen!

Inhoud 

Het spel bevat uit 450 kaartjes binnen zes categorieën: cultuur, grammatica, spelling/uitspraak, woordenschat, spreken en lingobingo (puzzels en TPR). Voor alle kaartjes hebben we gebruik gemaakt van het ERK en precies gekeken wat leerders nodig hebben. Ook hebben we gezorgd voor aansprekende foto’s en communicatieve, grappige situaties. Daarnaast zijn er 10 stevige bingokaarten, 120 fiches, 2 dobbelstenen, een stevig whiteboard en een whiteboardmarker. Leerders kunnen punten (fiches) verzamelen door vragen van de verschillende categorieën juist te beantwoorden. De winnaar is degene die als eerste een rij compleet heeft op zijn/haar bingokaart. Mocht je een keer iets kwijt zijn (dobbelsteen of zo…), mail ons dan, en we vervangen het voor je. 

Niveaus en talen 

De Lingobingobox is voor NT2/NVT verkrijgbaar op niveau pre-A1 en niveau A1. Heb je al een Lingobingobox op niveau A1? Dan kun je ook de uitbreiding voor niveau pre-A1 bestellen voor een gereduceerde prijs. Je hebt dan alleen de kaartjes en de handleiding nodig. Dat kun je doen door te mailen naar info@bureaunvt.com

Voor vreemde talen is de Lingobingobox verkrijgbaar op niveau A1 (alleen voor Chinees op pre-A1).

Bestellen? 

De Lingobingobox kost €79,- inclusief BTW en is te bestellen in onze webshop. Werk je bij een school of organisatie? Dan kun je ook op factuur bestellen. Stuur dan even een mail naar info@bureaunvt.com met het aantal exemplaren dat je wilt bestellen, het niveau en de taal. Wij zorgen voor de factuur en verzending. Bij verzending naar het buitenland kunnen we de BTW voor je verleggen. 

We speelden vandaag het nieuwe Lingobingospel in een A2/B1-groep. Echt een aanrader! Het heeft een goede afwisseling in leuke, makkelijke, moeilijke, gekke en KNM-vragen 🥳!

Hedwig

(NT2-docent)