Bureau NVT Nascholing

Iedere taaldocent heeft eigenlijk maar één doel: het geven van communicatieve, zinvolle, interessante  taallessen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Want daarvoor moet je het ERK (Europees Referentiekader) goed kennen, goede doelen kunnen stellen, alle vaardigheden (lezen, luisteren, grammatica, spreken, schrijven) op een communicatieve manier kunnen overdragen en activerende werkvormen kunnen gebruiken. Daarnaast blijft het taalonderwijs steeds veranderen, zo hebben we nu bijvoorbeeld AI (Artificial Intelligence), wat een waardevolle toevoeging kan zijn bij het geven van communicatieve, interessante taallessen.  

Bureau NVT heeft jarenlange ervaring in het geven van praktische workshops en trainingen aan taaldocenten in binnen- en buitenland. Zo geven we trainingen aan docenten NT2 in Nederland en België, of workshops aan docenten NVT in België, Duitsland, Indonesië of op de Cariben. Omdat Petra zelf veel ervaring heeft als docentennascholer NT2 en ook in de Cariben en Indonesië heeft gewerkt, kan zij zich goed inleven in verschillende doelgroepen. 

In onze workshops werken we aan alle deelaspecten die je een goede taaldocent maken. Al onze workshops zijn interactief van aard en je krijgt de Powerpoint en een hand-out mee naar huis. Je kunt Petra inhuren binnen je school of organisatie, alleen of met andere ervaren zzp’ers. We kunnen een halve dag, hele dag of miniconferentie organiseren. De workshops kunnen live of online plaatsvinden. Neem contact op voor de mogelijkheden of kijk bij de workshops op maat voor suggesties! 

Werken als docent NVT

Ben je van plan om Nederlands als Vreemde Taal te gaan geven of ben je net gestart als leraar NVT? Bureau NVT werkt samen met verschillende organisaties om opleidingen op maat te organiseren. Zo hebben we docenten NVT opgeleid in Wallonië en zijn we voornemens een online opleiding tot docent NVT te starten. Ook geven we coaching en nascholing aan docenten NVT. Neem contact met ons op voor samenwerking of mogelijkheden! Mail ons via info@bureaunvt.com

Workshops op maat

Ben je op zoek naar een workshop voor het hele team? Dan is een workshop op maat wellicht interessant. De lerarenopleiders van Bureau NVT hebben veel ervaring in het geven en organiseren van workshops op maat. In onze trainingen combineren we theorie met veel praktische voorbeelden. Samen met ons bepaal je je eigen programma van een halve of hele dag. 

Geplande trainingen

Bureau NVT organiseert workshops voor taalleraren. Deze trainingen zitten vol praktische informatie en tips voor communicatief talenonderwijs, zodat je alle kennis direct kunt toepassen in je eigen lessen.

Bekijk hier ons overzicht van de trainingen die gepland staan.

Deelneemster training “Een effectieve les geven”, STEP Nijmegen

De trainer heeft een enorm stimulerende en activerende manier van lesgeven. Heel motiverend!

Mijn naam is Petra Roël en ik verzorg als eigenaar de meeste nascholingen bij Bureau NVT. Bij grotere projecten heb ik een uitgebreid netwerk van zzp'ers die ik kan inschakelen, zowel voor NT2/NVT als voor vreemde talen. 

Als je een nascholing of training boekt bij Bureau NVT, kies je voor praktische, actieve trainingen. Natuurlijk zijn ze gebaseerd op de laatste inzichten op het gebied van taalonderwijs, maar je krijgt geen lange theoretische verhandelingen. Ik geloof dat een training moet zijn zoals een goede taalles: meetbare, haalbare doelen, afwisselende werkvormen, helder materiaal en direct toepasbaar. Werkvormen worden waar mogelijk direct uitgeprobeerd, ik maak gebruik van video en audio om werkvormen te illustreren en er is veel ruimte voor interactie. 

Aan het einde van elke training krijgen alle deelnemers de Powerpoint, een hand-out en, indien gewenst, een bewijs van deelname. 

Voordat ik een training geef, hoor ik graag van het team wat de leervragen zijn en hoe de voorkennis is. Zo kan ik de training precies aanpassen op de doelgroep. 

Neem contact met me op als je vragen hebt over de nascholingsmogelijkheden: petraroel@bureaunvt.com 

Petra is een ontzettend fijne en toegankelijke trainer. Ze is altijd perfect voorbereid, heeft een schat aan ervaring binnen de NVT en NT2 en haar workshops vliegen voorbij. Ik heb altijd zin om direct naar mijn klas te rennen en alles toe te passen. Als zij het uitlegt en voordoet, lijkt lesgeven opeens zo makkelijk! 

Annet (deelnemer workshop activerende werkvormen)