Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen NT2 en NVT?

Wie als anderstalige de Nederlandse taal leert buiten het Nederlandse taalgebied, leert het Nederlands als vreemde taal (NVT). Anderstaligen die de Nederlandse taal leren binnen het Nederlandse taalgebied, noemen we NT2-leerders.

 

Waarom is er verschil in aanpak nodig tussen NT2 en NVT?

NT2-leerders horen de Nederlandse taal de hele dag om hen heen. Voor NVT-leerders geldt dat niet. Zij horen de taal vooral in de les. Ook de motivatie en doelen om de Nederlandse taal te leren kunnen verschillen. Daarnaast zijn groepen NVT-leerders vaak homogeen als het gaat om leeftijd en culturele en talige achtergrond. Daarom is het belangrijk om een bewuste keuze voor NVT-didactiek en het aanbod van de lesstof te maken.

 

Hoe is het praktisch mogelijk om te werken met leraren uit de hele wereld?

Wij zijn bereikbaar via e-mail, Whatsapp en telefoon. Bureau NVT maakt gebruik van een makkelijk toegankelijk digitaal communicatieplatform (Zoom.us) voor trainingen online. Samen met onze partners beslissen we datum, tijd en locatie.  

 

Kan Bureau NVT ook nascholing bieden voor leraren van andere talen of NT2-leraren?

Er bestaan zeker overeenkomsten in de competenties van de verschillende taalleraren. Bekijk ons aanbod voor onderwerpen die interessant voor jou kunnen zijn. Daarnaast ontwerpt Bureau NVT workshops op maat voor scholen en taalinstituten.

 

Wat is het Europees Referentiekader (ERK)?

Het Europees Referentiekader is een vastgesteld Europees raamwerk van niveau-omschrijvingen van vreemde talen. Op deze manier is het mogelijk taalniveaus met elkaar te vergelijken. Het ERK onderscheidt 6 niveaus van taalbeheersing, van beginner tot gevorderde (A1 tot C2). Zie ook www.erk.nl

 

Ik heb een andere vraag.

Stuur ons dan een e-mail info@bureaunvt.com, dan helpen we je graag verder.