Taaltoetsing

 

Een goede, betrouwbare (formatieve) toets geeft je informatie over de voortgang van de leerlingen en vertelt je aan welke vaardigheden je in de lessen nog extra aandacht kan besteden.

Ons aanbod

 

Maak je zelf taaltoetsen en vraag je je af of de toetsen wel ‘goed genoeg’ zijn? Misschien ben je geneigd steeds op dezelfde manier te toetsen. Dit kan nadelig zijn voor bepaalde leerlingen en kan ervoor zorgen dat je bepaalde zaken over het hoofd ziet. Soms is het lastig om hier feedback op te krijgen van collega’s en merk je pas tijdens (zuchtende leerlingen…) of na de afname (onverwachte resultaten…) dat er iets niet helemaal goed zat.

Heb je een vraag over taaltoetsing? Of ben je op zoek naar een nascholing over toetsen en evalueren van taalvaardigheid?

Bureau NVT is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beoordelen van functionele toetsen gebaseerd op het ERK. Naast het bijscholen van leraren, kunnen wij scholen begeleiden bij het kiezen van de juiste toetsen, het ontwikkelen van een toetsbeleid, het maken van formatieve evaluaties en het maken van betrouwbare niveautoetsen.

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hoe maak je een goede taaltoets?

 

Bureau NVT laat je zien dat het maken van toetsen leuk, makkelijk en effectief kan zijn.

Download hier je gratis stappenplan voor het maken van meerkeuzevragen.