Taaltoetsing NT2, NVT en vreemde talen

 

Petra Roël is een zeer ervaren toetsdeskundige. Ze werkt al jarenlang als toetsontwikkelaar voor taaltoetsen op basis van het ERK. Ze begon bij het CNaVT als toetsontwikkelaar NVT en werkte zo’n 18 jaar op de Radboud Universiteit, zowel bij de faculteit taalwetenschap als docent bij de colleges Language Testing als bij Radboud in’t Languages. Daar was ze als toetsontwikkelaar en projectleider betrokken bij toetsprojecten binnen en buiten de universiteit, bijvoorbeeld voor uitgeverij BOOM en Cito. Sinds ze in 2019 Bureau NVT is gestart, geeft ze vaak trainingen over toetsontwikkeling, bijvoorbeeld het maken van goede meerkeuzevragen, aan talencentra op HBO’s en universiteiten. Daarnaast kun je haar inhuren als projectleider of ontwikkelaar voor toetsprojecten NT2, NVT en inburgering. Zo werkt ze nog als ontwikkelaar en lid van Adviescommissies voor Cito en uitgeverij BOOM en screent ze toetsopgaven voor allerlei instanties.

Bureau NVT heeft daarnaast de beschikking over een netwerk aan junior toetsontwikkelaars die onder supervisie van Petra spreek-, schrijf-, luister- en leestoetsen kunnen screenen en ontwikkelen.  

Ons aanbod

 

Heb je een vraag over taaltoetsing? Of ben je op zoek naar een nascholing over toetsen en evalueren van taalvaardigheid? Wil je zelf taaltoetsen (laten) ontwikkelen?

Bureau NVT is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beoordelen van functionele toetsen gebaseerd op het ERK. Naast het bijscholen van leraren, kunnen wij instellingen begeleiden bij het kiezen van de juiste toetsen, het ontwikkelen van een toetsbeleid, het maken van formatieve evaluaties en het maken van betrouwbare niveautoetsen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hoe maak je een goede taaltoets?

 

Bureau NVT laat je zien dat het maken van toetsen leuk, makkelijk en effectief kan zijn.

Download hier je gratis stappenplan voor het maken van meerkeuzevragen.